Musamus Journal of Livestock ScienceVol 4 No 1 (2021): Musamus Journal of Livestock Science
Karakteristik Fisik Ayam Broiler yang Diberi Pakan Tambahan Jerami Bawang Merah
Dyah Nurul Afiyah(Program Studi Peternakan, Fakultas Pertanian, Universitas islam Kadiri) Supriyono Supriyono(Program Studi Peternakan, Fakultas Pertanian, Universitas islam Kadiri) Riska Nurtantyo Sarbini(Program Studi Peternakan, Fakultas Pertanian, Universitas islam Kadiri)
Article Info
Publish Date 29 Apr 2021
Abstract
Red onions hay are one ingredient that can be used again because huge amount and high nutrition. The purpose of this study is to find physical characteristic of broiler chicken fed with red onion hay. The result of this research indicates that the addition of red onion hay on 0% , 3% , 6% and 9% can give insignificant effect to the carcasses percentage, the meat percentage, water holding capacity and cooking loss.
Tujuan MJLS ini adalah untuk menyediakan tempat bagi para akademisi, peneliti, dan praktisi untuk menerbitkan artikel-artikel asli atau artikel-artikel ulasan. Ruang lingkup artikel yang diterbitkan dalam jurnal Ilmu Peternakan ini adalah publikasi peer-review double blind yang ditujukan untuk ...